Освітній марафон на факультеті соціології та управління

20-22 січня вчителі різних шкіл міста брали участь у різноманітних тренінгах, підготованих викладачами Запорізького національного університету.

Освітній марафон на факультеті соціології та управління

Єлизавета Токмакова
авторка статті
Допоки студенти на канікулах, в стінах ЗНУ відбувся триденний марафон майстер-класів та тренінгів для вчителів «Основи громадянськості, політичної культури, медіаграмотність та конструювання простору демократії в контексті громадської освіти».

Перший день почався з тематичного блоку: «Взаємовідносини «людина-держава»». У якому викладачі факультету соціології та управління Євген Цокур та Олена Кіндратець розповіли про демократичну державу та цінності демократії, громадянську освіту.

Продовжили майстер-класом Тетяни Ніколаєвої й Анни Руднєвої на тему: «Роль інформації та медіа в сучасному світі», з поглибленням у комунікації, інформацію та медіа.

Ну і завершили майстер-класом «Соціокультурна багатоманітність», де вже знайомі Євген Цокур та Олена Кіндратець розповіли про соціальну структуру суспільства.

У другий день на учасників чекав тематичний блок під назвою «Громадянська участь у житті суспільства» та два майстер-класи: «Культура громадянськості. Політичні партії та інститут виборів в системі формування усвідомленої громадянськості» (Світлана Кальцева та Олена Вагіна) і «Критичне сприйняття та протидія маніпуляціям мас-медіа» (Наталія Лепська та Юлія Мальована)

У фінішний день викладачі ФСУ підготували майстер-клас з теми «Медіа та демократія. Свобода слова.» (Лілія Хорішко та Наталя Горло) та «Маніпулятивний вплив медіа. Маніпуляції в медіа просторі» (Тетяна Ніколаєва і Наталія Лепська)

Завершили усе обговоренням «Взаємодія громадян і держави в досягненні суспільного добробуту. Стан та перспективи громадянської освіти в сучасній Україні» під настановами від Тетяни Ніколаєвої та Євгена Цокура.

У кінці заходу відбулося вручення сертифікатів за результатами семінару.

Дякуємо учасників (список додається окремим файлом) за позитивні коментарі та теплі відгуки, а викладачів факультету соціології та управління за продуктивну роботу та високий рівень організації!
This site was made on Tilda — a website builder that helps to create a website without any code
Create a website